Com Hem deltar i riksdagsseminarium om att förbättra ungas vardag på nätet

9 februari, 2016

Som en del av europeiska Safer Internet Day 2016 organiserar Surfa Lugnt i morgon den 9 februari ett webbsänt riksdagsseminarium på temat om hur ungas vardag kan förbättras på nätet.

På riksdagsseminariet kommer Jacob Bolin, Public Affairs Manager på Com Hem, att tala om vad vi gör för att skapa ett tryggare och bättre internet.

Jacob kommer bland annat belysa att i synnerhet barn och ungas utsatthet på nätet är ett problem och som dessutom kommer att blir större i takt med ökad internetanvändning. Com Hem som förser många svenskar med internetuppkoppling har därmed ett viktigt ansvar.

Några av de punkter Jacob kommer att tala om är hur vi vill skapa ett tryggare och säkrare internet genom att till exempel ge våra kunder verktyg att själva undvika risker och fallgropar på nätet. Exempelvis kommer Jacob att ta upp att vi erbjuder våra kunder produkten Trygg Surf som en viktig del av vår interna bredbandsstrategi för en säker uppkoppling. I detta ingår flera viktiga funktioner som till exempel föräldrakontroll som gör att föräldrar kan ställa in vilka sidor ens barn kan få tillgång till på datorer, telefoner och surfplattor och under vilka tider på dygnet.

Vidare kommer Jacob att prata om att vi på Com Hem tror på större gemensamma insatser mellan näringsliv och det offentliga för att komma till rätta med problemen. Det är därför som Com Hem är medlemmar och aktivt bidrar till Surfa Lugnts verksamhet.