MTG och Com Hem i nytt distributionsavtal

19 juli, 2016

MTG och Com Hem har tecknat ett nytt flerårigt avtal avseende distribution av MTGs fri- och betal-TV kanaler. Genom det nya avtalet inkluderar Com Hem tv-kanalen Viasat Sport Premium i kanalpaketen Visat Sport och Viasat Premium, samt att de lägger till ytterligare två nya kanaler till sitt utbud – TV3 Sport HD och eSportsTV.

Com Hem, en av Sveriges ledande tv- och bredbandsoperatörer med över 2 miljoner anslutna hushåll, distribuerar redan idag MTGs fri-TV kanaler TV3, TV6, TV8 och TV10, samt Viasats premiumpaket. Med det utökade avtalet får tittarna tillgång till ännu mer innehåll.

Viasat Sport Premium kommer att bli den vassaste sportkanalen från Viasat som samlar de viktigaste och största sporthöjdpunkterna, inledningsvis med fokus på fotboll i världsklass och med de största matcherna från bland annat Premier League och Champions League. Kanalen kommer även innehålla ett urval av de mest intressanta matcherna från bland annat spanska La Liga, italienska Serie A samt engelska FA-cupen. TV3 Sport HD lanserades i maj som en bred sportkanal och eSportsTV är en tv-kanal helt dedikerad till eSport.

“Vår strategi är att ha ett erbjudande med både bredd och djup som möter den mångfald av önskemål som dagens TV-tittare har. Det utökade avtalet med Com Hem ger alla sportentusiaster tillgång till såväl den bästa fotbollen som andra höjdpunkter från NHL, NFL och svensk speedway. Och de som älskar eSport kommer att få tillgång till 2 000 timmar live-gaming varje år.” Anders Jensen, VD för MTG Sverige

“Com Hem har idag Sveriges största utbud av tv och play. Avtalet med MTG gör att vi kan erbjuda ännu fler populära kanaler med bra innehåll till våra kunder och det är vi mycket glada för” Anders Nilsson, VD för Com Hem

Frågor?

MTG Sverige
Jessica Sjöberg
+46 (0) 764 94 09 13
Jessica.sjoberg@mtg.com

Com Hem
Fredrik Hallstan
Presschef Com Hem
+46 761 15 38 30
press@comhem.com

Om Com Hem

Com Hem levererar bredband, tv, play- och telefonitjänster till svenska hushåll och företag. Ungefär 40 procent av landets hushåll är anslutna till Com Hems nät, vilket gör Com Hem till en viktig motor i det digitala Sverige. Vi erbjuder bredbandshastigheter upp till 1 Gbit/s samt ett stort tv-utbud via digital-tv i hemmet eller mobilt med Com Hem Play. Bolaget grundades 1983 och har cirka 1 200 anställda varav cirka 700 arbetar inom kundservice. Huvudkontoret ligger i Stockholm och verksamheten bedrivs genom de tre dotterbolagen Com Hem AB, Phonera Företag AB och iTUX Communication AB. Under 2015 omsatte koncernen 5 000 MSEK. Com Hem-aktien är sedan 2014 noterad på Nasdaq Stockholm. www.comhemgroup.se

Om MTG

MTG (Modern Times Group MTG AB (publ.)) är en ledande digital internationell underhållningskoncern och vi formar framtidens underhållning genom att föra samman konsumenter med det innehåll som de älskar, på så många sätt som möjligt. Våra populära varumärken inom underhållning omfattar innehållsproduktion, TV, Radio och eSports, och når konsumenter över hela världen. Vi har vårt ursprung i Sverige och våra aktier är noterade på Nasdaq Nordic (‘MTGA’ and ‘MTGB’).