Undersökning från SIFO: Bredband viktigare än vit jul för tonårspojkar

20 december, 2016

Dagens unga håller på jultraditionerna visar en undersökning från Com Hem och Sifo, men för tonårspojkar är ett stabilt bredband viktigare än både julmat och en vit jul. När 800 barn och unga fick berätta om sina förväntningar på julen kom, inte oväntat, julklapparna i topp.

För sju av tio är julklapparna bland det viktigaste för en bra julhelg. Flickor värderar tid med familjen högre än pojkar som tycks benägna att byta bort lite tid med nära och kära mot en extra julklapp. Bilden av den motsträviga tonåringen som häckar på rummet får sig också en törn. Tvärtom så värderar tonåringarna tid med familjen högre än de lite yngre barnen som kanske tar mamma och pappa mer för givna.

– Många föräldrar irriterar sig på barnens dataspelande och ständiga stirrande på läsplattor, säger Petra von Rohr, kommunikationschef på Com Hem. Särskilt under julen kan förväntningarna vara höga på att allt skall vara som förr med Kalle Anka och Carl-Bertil Jonsson. Vi tror att föräldrar inte ska vara rädda för en digital paus och umgås med familjen. Com Hem-kollen visar tydligt att barnen och ungdomarna trots allt är o.k med det.

Våra digitala vanor påverkar barnens förväntningar på julen. Framförallt för tonårspojkarna är ett snabbt och stabilt bredband allt viktigare även under julen. Fler än tre av tio tonårspojkar ser ett snabbt och stabilt bredband som en av de viktigaste nycklarna till en bra julhelg. Fler än både bra filmer och tv-program, en vit jul med mycket snö och även julmaten.

– Det är värt att tänka på när man packar in familjen i bilen för att fira jul och mor- och farföräldrar eller i fjällstugan, säger Petra von Rohr. Funkar inte bredbandet hos Mormor kan tonåringarna bli lite griniga, helt klart.

För ytterligare information, kontakta:

Media
Fredrik Hallstan, Presschef
Tel: 0761 15 38 30
press@comhem.com