Com Hems bredband har toppat Netflix Speed Index varje månad i två år

9 maj, 2017

Sedan 2012 mäter Netflix med vilka snitthastigheter operatörerna levererar sina tjänster. Com Hems bredband har sedan mätningens start varit bland de snabbaste och har sedan maj 2015 intagit förstaplatsen varje månad, före landets övriga operatörer.

Netflix mäter internetanslutningen för varje film som streamas över tjänsten liksom vilken operatör som står för den. Resultatet presenteras varje månad på siten Netflix Speed Index, som mäter den genomsnittliga hastigheten för streamad video under tre timmar när belastningen av nätet är som högst och jämför samtliga leverantörer på den svenska bredbandsmarknaden.

”Att vi månad efter månad i två år kommer först i Netflix Speed Index är ett kvitto på att de investeringar vi gjort i vårt nät har gett resultat och att vi ligger i framkant när det gäller att utveckla och leverera snabbt bredband”, säger Joakim Öhrstöm, chef för bredband på Com Hem.

Information till redaktionen:

Mer information data för samtliga månader: http://ispspeedindex.netflix.com/sweden

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Hallstan, Presschef
Tel: 0761 15 38 30
press@comhem.com