Willhem tecknar bredbandsavtal för 4 500 lägenheter

15 maj, 2018

I och med ett nytt ramavtal för bredbandstjänster får Willhems hyresgäster i Stockholm, Botkyrka och Linköping en ökad valfrihet av digitala tjänster och framtidssäkra nät.

Willhem har tecknat ett nytt ramavtal med Com Hem/iTUX för leverans av bredbandstjänster. Avtalet berör Willhems fastigheter i Stockholm, Botkyrka och Linköping och omfattar drygt 4 500 hyreslägenheter och lokaler.

Det nya avtalet ger hyresgästerna hos Willhem möjlighet till snabbare bredbandstjänster, då hastigheten i näten uppgraderas till 1 Gbit per sekund. Ytterligare en fördel är att hyresgästerna fritt kan välja bland fler tjänsteleverantörer i iTUX öppna bredbandsnät. I övrigt fungerar TV-utbudet som tidigare via Koax-näten som Com Hem hanterar.

Med det nya avtalet får våra boende en mycket stor valfrihet vid val av tv och bredbandsleverantör i ett stabilt och framtidssäkrat bredbandsnät, säger Peter Lundstedt, fastighetsdirektör hos Willhem. Att vi dessutom behåller Koax-näten gör att hyresgästerna fritt kan välja hur de vill titta på TV. Näten har även kapacitet för att fungera med våra digitala tjänster, som till exempel digital tvättstugebokning, lås- och passersystem samt övrig smart teknik i husen.

Willhem är en fastighetsägare som tidigt förstått möjligheterna med bredbandsnäten och det därför extra roligt att vi hittat en teknisk och ekonomiskt attraktiv plattform för den fortsatta digitaliseringen av Willhems fastighetsbestånd”, säger Christer E. Andersson, VD på iTux.