Tv Hub vinnare av Red Dot Award

10 juli, 2018

Com Hem tog igår kväll emot en Red Dot Award för bästa kvalitativa produktdesign, vid en ceremoni. Utmärkelsen innebär att Tv Hub kommer att visas på Red Dot designmuseum i Essen, Singapore och Xiamen.

”The Red Dot Design Award” är världens största internationella designtävling och grundades redan 1955. I år kom det in tävlande bidrag från 59 länder och Com Hem Tv Hub vann i kategorin ”outstanding design and innovation”. Vinnaren kommer att visas på Red For museum.

”Jag är så stolt över den här utmärkelsen, säger Morvarid Kashanipour. Arbetar man med design på ena eller andra sättet så är en Red Dot-Award ett av de finaste betyg man kan få,” säger Morvarid Kashanipour, ansvarig för produktdesign på Com Hem.

Juryns motivering om Com Hem Tv Hub löd: ”Denna framtidsorienterade tv-box karaktäriseras av distinkt minimalistisk design som väl harmoniserar med vilken modern inredning som helst.”

Com Hem har själva designat Tv Hub och utvecklat både hårdvaran och mjukvaran med användargränssnitt tillsammans med partners som exempelvis Google, Technicolor och Remote Solution och 3SS.

”Vårt mål var en unik design som skulle passa väl in i både svenska hem och vara i linje med Com Hems varumärke. Det är otroligt roligt att TV Hub uppskattas inte bara för sin funktionalitet, utan även för sin innovativa design och sin enkelhet,” avslutar hon.

Information till redaktionen:

För ytterligare information, kontakta:

Media

Fredrik Hallstan, Presschef
Tel: 0709-48 52 72
fredrik.hallstan@comhem.com

Om Com Hem koncernen

Com Hem levererar bredband, tv, play och telefonitjänster till svenska hushåll och företag. Vårt kraftfulla och framtidssäkra nät med hastigheter upp till 1 Gbit/s når hälften av Sveriges hushåll, vilket gör Com Hem-koncernen till en viktig motor i det digitala Sverige. Vi erbjuder våra 1,45 miljoner kunder det största utbudet av digitala tv-kanaler och playtjänster via digitalbox eller på surfplattor och mobiltelefoner. Bolaget grundades 1983 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och verksamheten bedrivs genom de två dotterbolagen Com Hem AB, Boxer TV Access AB och iTUX Communication AB. Under 2017 omsatte koncernen 7 136 MSEK. Com Hem-aktien är sedan 2014 noterad på Nasdaq Stockholm. www.comhemgroup.se.