Tele2 presenterar hela ledningsgruppen för det sammanslagna bolaget

28 september, 2018

Idag presenterar Tele2 AB (Tele2) (Nasdaq Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) samtliga medlemmar till ledningsgruppen för det sammanslagna bolaget mellan Tele2 och Com Hem.

I januari 2018 offentliggjorde Tele2 och Com Hem ambitionen att slå samman bolagen genom en fusion. Integrationsplaneringen har pågått sedan dess och idag presenteras samtliga medlemmar till den nya ledningsgruppen för det sammanslagna bolaget, utöver de som presenterades den 29:e augusti. Den nya ledningsgruppen tillträder först vid slutförande av fusionen, som är föremål för godkännande av EU-kommissionen.

Följande medlemmar och positioner presenteras idag:

 • Tom Craig, Executive Vice President, Sweden Business
 • Guillaume van Gaver, Executive Vice President, International Markets
 • Jon James, Executive Vice President, CEO Tele2 Netherlands
 • Fredrik Stenberg, Executive Vice President, Transformation & Operational Excellence
 • Joel Westin, Executive Vice President, Strategy & Business Development
 • Viktor Wallström, Executive Vice President, Communications
 • Thomas Björklund, Executive Vice President, Technology Mobile
 • Thomas Helbo, Executive Vice President, Technology Fixed
 • Joss Delissen, Executive Vice President, IT

Följande medlemmar och positioner presenterades i augusti:

 • Mikael Larsson, Executive Vice President, Group CFO
 • Samuel Skott, Executive Vice President, Sweden Consumer
 • Karin Svensson, Executive Vice President, People and Change
 • Stefan Backman, Executive Vice President, Group General Counsel

Samtliga positioner ovan kommer att rapportera direkt till Anders Nilsson, som blir ny vd för Tele2-koncernen, och kommer tillsammans utgöra Tele2-koncernens nya ledningsgrupp. Ledningsgruppsutnämningarna gäller från och med slutförandet av fusionen.

Anders Nilsson, tillträdande vd på Tele2, kommenterar: ”Jag är stolt och glad över att idag presentera hela den nya ledningsgruppen som kommer leda företaget in i nästa spännande fas. Ledningsgruppsmedlemmarna tar med sig betydelsefulla kompetenser från de båda bolagen, som ger rätt förutsättningar att leverera på de möjligheter som Tele2 tar sikte på. Tillsammans kommer vi att skapa en ledande integrerad operatör, som genererar värde för både kunder, aktieägare och våra medarbetare.”

Anders fortsätter: ”Jag är medveten om att könsfördelningen i den nya ledningsgruppen är ojämn. Telekomindustrin har en utmaning när det gäller könsfördelning, och därför kommer jämställdhet och mångfald vara ett av företagets prioriterade fokusområden framöver.”

Fram tills fusionen slutförts kommer Tele2 och Com Hem drivas som två oberoende och separat noterade bolag av sina respektive nuvarande ledningsgrupper och styrelser.

Om Tom Craig

Tom är sedan 2018 egenanställd strategisk rådgivare inom Tele2 Sverige Commercial Business. Innan han kom till Tele2 har han haft flera seniora positioner, som till exempel President Business Solutions på BT Global Services, Group Director Business Services på Vodafone och ledarpositioner på Ooredoo Business Services och Millicom Group.

Om Guillaume van Gaver

Guillaume är sedan 2016 chef för Tele2s internationella marknader. Han har tidigare arbetat i USA, Europa och Mellanöstern på företag som Orange, Mobinil, EE och Dixons Carphone.

Om Jon James

Jon är idag vd för Tele2 Nederländerna på Tele2-koncernen, en position han har haft sedan 2017. Tidigare var Jon COO på Com Hem och har över 20 års erfarenhet inom media- och telekombranschen.

Om Fredrik Stenberg

Fredrik är för närvarande chef för Tele2 Shared Operations, en position han haft sedan början av 2017. Han inledde sin karriär på Tele2 2004 och har sedan dess haft flera ledande befattningar, bland annat som COO och chef för Customer Operations.

Om Joel Westin

Joel är för närvarande produktdirektör på Com Hem, en position han haft sedan 2016. Tidigare var Joel produkt- och affärsutvecklingschef på MTG.

Om Viktor Wallström

Viktor är sedan 2016 kommunikationsdirektör på Tele2-koncernen. Han började på Tele2 2013 och har mer än tio års erfarenhet från både konsult- och bolagssidan inom kommunikation och marknadsföring.

Om Thomas Björklund

Thomas är för närvarande CTO på Tele2-koncernen, en position han har haft sedan 2017. Thomas har varit anställd på Tele2 i 22 år och har bland annat varit Network Architect och Director of Network Strategy.

Om Thomas Helbo

Thomas är för närvarande CTO på Com Hem, en position han har haft sedan 2016. Tidigare var Thomas CTO på Stofa i Danmark och ordförande för danska Elektronikbranschen.

Om Joss Delissen

Joss är för närvarande CIO på Tele2-koncernen, en position han har haft sedan 2016. Innan dess var han under tio år CIO på PostNord och under 15 år på olika positioner inom Unilever.

För ytterligare information kontakta:

Investerare:

Marcus Lindberg, Head of Investor Relations
Tel: 0734 39 25 40
marcus.lindberg@comhem.com

Media

Fredrik Hallstan, Presschef
Tel: 0709 48 52 72
fredrik.hallstan@comhem.com

Viktig information

Registreringsdokumentet är tillgängligt på SECs EDGAR-system och kan erhållas via www.sec.gov. Detta pressmeddelande är inte ett erbjudande att sälja, eller en anfordran eller en inbjudan om att lämna ett erbjudande att köpa, förvärva eller teckna sig för, värdepapper, eller en uppmuntran att göra någon investering, och det kommer inte att ske någon försäljning av värdepapper i jurisdiktioner där ett sådant erbjudande, anfordran eller försäljning skulle vara otillåten utan registrering eller kvalifikation enligt sådan jurisdiktions värdepappersrättsliga lagar.

Om Com Hem

Com Hem-koncernen levererar bredband, tv, play och telefonitjänster till svenska hushåll och företag under sina två varumärken Com Hem och Boxer. I koncernen ingår även kommunikationsoperatören iTUX Communication AB som tillhandahåller öppna fibernät till tjänsteleverantörer. Vi erbjuder våra 1,45 miljoner kunder ett stort utbud av digitala tv-kanaler och playtjänster via digitalboxar, surfplattor och mobiltelefoner. Vårt kraftfulla och framtidssäkra nät med hastigheter upp till 1,2 Gbit/s når över 60% av Sveriges hushåll, vilket gör oss till en viktig motor i det digitala Sverige. Com Hem-koncernen grundades 1983 och har cirka 1 100 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och under 2017 omsatte koncernen 7 136 MSEK. Com Hem-aktien är sedan 2014 noterad på Nasdaq Stockholm.